دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

اگر کسی بگوید در این عصر که دوران پیروزی انقلاب و برقراری نظام اسلامی در کشور است، نسبت به کل تاریخ کشور، مانند لیلة‌‌القدر است در میان همه شب‌های سال، حرف درستی است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی شب گذشته در همایش‌«هادیان بصیر»، ویژه فرهنگیان استان قم، با بیان این که برکاتی که از انقلاب اسلامی و نهاد‌های مختلف و شخصیت‌های حقیقی منسوب به انقلاب، آنقدر گسترده و عمیق است که علی‌رغم گفت‌وگوها و مباحث مطرح شده دراین سه دهه، تنها برگی از این کتاب خوانده شده است.

ایشان با مطرح کردن این پرسش که وظیفه ما در برابر این نعمت بزرگ الهی و این رهبری بی‌نظیر چیست؟ خاطرنشان کردند: شهدا و مجاهدان و فداکاران انقلاب اسلامی و شهدای دفاع مقدس، مردانی بودند که خداوند از آنها به عنوان «رجال» یاد می‌کند.

معظم له ادامه دادند:این‌ها مردانی بودند که بهترین توفیقات نصیبشان شد و به وظیفه خود آگاه شدند و به آن عمل کردند.

ایشان با تأکید بر این که نباید تنها به افتخارات شهدا اکتفا کنیم، اظهار داشتند: هرچه از عظمت دستاورد کارهای آنان بدانیم، ایجاد انگیزه می‌کند.

رییس موسسه آموزشی وپژوهشی امام خمینی (ره) با بیان این که جامعه ما، قدرشناس‌ترین افراد در جهان هستند، اظهار داشت: این مردم به اندازه‌ای قانع، صبور، پایدار و.. هستند که در میان تمامی جوامع جهان می‌درخشند.

ایشان فرصت دهه فجر، را بسیار ارزشمند دانستند و گفتند: در سوره قدر، خداوند می‌فرماید که شب قدر از هزارماه بهتر است. موقعیت ما در تاریخ کشورمان،‌ مانند شب قدر است.

معظم له خاطرنشان کردند: اگر کسی بگوید در این عصر که دوران پیروزی انقلاب و برقراری نظام اسلامی در کشور است، نسبت به کل تاریخ کشور، مانند شب قدر در میان همه شب‌های سال می‌باشد، درست است. اگر از آن استفاده کنیم، مانند این است که از کل تاریخ استفاده کرده‌ایم، بنابراین، چنین سخنی، گزاف نیست.

آیت الله مصباح یزدی افزودند: همه این مقدمات، زمینه را برای چنین بهره‌گیری از زمان و شرایط جامعه امروزی به وجود آورد است.

ایشان با اشاره به شرایط شناخت ارزش‌ها و عقاید اسلامی و آموزه‌های مکتب اهل‌بیت(ع)، گفتند: چنین شرایطی از نظر عمق و گسترش در هیچ زمانی میسر نبود. پیامبر اسلام(ص)، برای این که بتواند در جمع زیادی از مردم، سخن بگوید، از فرصت حج استفاده می‌کردند و امکانات امروزی را در اختیار نداشتند.

عضو خبرگان رهبری افزودند:امروز در هر منزلی انواع رسانه‌های جمعی چون رادیو، تلویزیون و...وجود دارد که می‌تواند برای پیام‌رسانی استفاده کرد. اگر از این فرصت استفاده کنید و پیام را به جهانیان برسانید، فرصت ایده‌آلی است که در گذشته وجود نداشت.

ایشان با بیان این که امروز مباحث گسترده‌ای درعرصه‌های مختلف مطرح می‌باشد، آمادگی مردم برای درک حقایق دینی، حضور گسترده زنان در عرصه نشر دین را مهم برشمردند و گفتند: در زمانی استثنایی در حال زندگی هستیم. زمان برای حرکت تکاملی بسیار مهیا است و شرایط برای ترقیات معنوی آماده است،،‌ولی به شرط این که قدر آن را بدانیم و درست استفاده کنیم.

معظم له تصریح کردند: برخی می‌گویند که نظام کنونی خوب است و امتیازات زیادی به نظام قبلی دارد و پیشرفت‌هایی هم به دست آورده‌ایم. ولی انتظار دارند که این پیشرفت‌ها در حیطه مادی باشد.

عضو خبرگان رهبری ادامه دادند: این افراد بیشتر حالت طلبکارانه دارند. فکر این هستند که نعمت و لذت بیشتری نصیبشان شود. این‌ها فراموش کرده‌اند که بهره‌های مادی در برابر بهره‌های معنوی، بسیار کم ارزش است. بهره‌های معنوی که در سایه این نظام نصیب مردم می‌شود، هزاران بار بیشتر از بهره‌های مادی است.

آیت الله مصباح یزدی اضافه کردند: اشتباه دیگر این است که تنها منتظریم که دیگران برای ما کار کنند. وقتی می‌بینیم که دیگران زحماتی کشیده‌اند، ما هم باید ببینیم چه زحماتی برای حفظ آینده می‌توانیم بکشیم، اینکه بتوانیم از این شرایط فوق‌العاده حساس و لیلة القدر استفاده کنیم و به دیگران نیز فایده برسانیم و هم زمینه را برای رشد آیندگان فراهم کنیم، تنها یک کلید دارد که اگر آن را به دست آوریم و دست استفاده کنیم، موفق می‌شویم.

ایشان کلید موفقیت در این شرایط حساس را آموزش و پرورش دانسته و یادآور شدند: اگر توانستیم خود پروری کنیم،‌تحصیل کرده و سطح علمی را بالا ببریم،‌ بهترین فرصت برای استفاده از شرایط است . در مرحله دوم به دانش‌آموزان و جوانان، آموزه‌های خود را که ثمره زحمت و تلاش علما و بزگان است، به دیگران نیز برسانیم. در نهایت، برای انسان‌هایی که در نقاط مختلف زمین زندگی می‌کنند، و نسل‌های آینده، خدماتی ارائه دهیم تا آنها بهره‌مند شوند.

معظم‌له تصریح کردند: کلید انتقال این مفاهیم به دیگران نیز آموزش دادن است. سعی کنیم،‌ مفاهیم اسلامی و معارف اهل‌بیت(ع) را بهتر یاد بگیریم، اوایل انقلاب، شرایط به گونه ای بود که برای تبلیغ اسلام در جهان، نیاز به حضور فیزیکی بود، ولی امکانات زیادی امروز در اختیار است که نیاز به این حضور فیزیکی نیست.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha